Afaki ne demek?
Türk Dil Kurumu’nun bakış açısına göre afaki kelimesi “önemsiz ve gereksiz” gibi görünüyor. Ancak aynı zamanda hayali olarak ve herhangi bir kaynağa dayanmadan da ifade edilebilir. Buna bir örnek vermek gerekirse; “Küçük bir sohbetten sonra oradan kalktık.” A. Rasim.
Aphakia nedir tıpta?
Afaki-Afaki: •Göz merceğinin yokluğu.
Afaki değer ne demek?
Allah’ın varlığının ispatı anlamında kelam ve felsefe kavramları.
H27 0 afaki ne demek?
Gözünüzün merceği eksik. Gözünüzün merceği göz bebeğinizin arkasında yer alır.
Afaki ne demek tıp?
Afaki: Gözde lens bulunmamasıdır. Bu durum doğuştan olabileceği gibi ameliyat sonrası da ortaya çıkabilir. Gerektiğinde bu durum göze yapay lens takılarak düzeltilebilir.
Afaki artış ne demek?
Afaki, gözde bir merceğin olmamasıdır. Çıkarılması ameliyatla yapılabilir, nedeni penetran bir yara veya ülser veya konjenital bir anomali (kalıtsal bir hastalık) olabilir. Akomodasyon kaybı ve hipermetropi meydana gelir. Vitreus veya retina dekolmanı ve glokom bilinen komplikasyonlardır.
Hipopiyon nedir tıpta?
Bu yapılar genellikle yoğunluklarına göre ön bölmede asılı kalır ve ön bölme sıvısının dolaşımına katılır. Bazen yoğunluğu çok artar ve iris ile kornea arasında birikimler oluşur, buna hipopyon denir.
Psödofaki nedir?
Psödofaki, hastanın katarakt ameliyatı geçirmiş olması ve lensin çıkarılması sonucu oluşan güç kaybını telafi etmek için göze yapay göz içi lens takılması anlamına gelir. 17 Mart 2017 Psödofaki, hastanın katarakt ameliyatı geçirmiş olması ve lensin çıkarılması sonucu oluşan güç kaybını telafi etmek için göze yapay göz içi lens takılması anlamına gelir.
Epikantus nedir tıpta?
Epikantus veya epikantal kıvrım, göz kapağının içbükeyliğindeki deri kıvrımlarının fazlalığını ve gözün iç kısmını kaplayan ve kantus adı verilen hilal şeklindeki deri kıvrımını ifade eder. Epikantal kıvrım, karunkül ve plika semilunaris dahil olmak üzere gözün medial kantusunun görünümünü engeller.
Enfusi ve afaki ne demek?
Her insan, kendisini, iç dünyasını ve kendisine bahşedilen sayısız nimetleri düşünerek Rabbini bulabilir. İnsanın evrendeki her varlıkta gördüğü delillere “afakî” veya “dışsal” denir; kendi şahsında, ruhsal ve vicdani olarak gördüğü ve hissettiği delillere “enfusî” veya “içsel” deliller denir.
Afaki boyut ne demek?
Afak, ufuk; Enfus da Nefs’in çoğuludur. Bizim için ufuk, dağların zirveleri ve güneşin doğup battığı yerlerden oluşur. Başka bir deyişle; yerin gökyüzünün kenarlarıyla birleştiği yere ufuk denir ve çoğulu Afak’tır.
Afaki değil ne demek?
Uzman görüşlerine karşı yapılan açıklamalarda genellikle yazılan AFAKI kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı şöyledir: 1. (sohbet) belirli bir konuyla ilgili olmayan, gelişigüzel (sohbet): “Biraz sohbetten sonra oradan kalktık.” – A.
Gözde H52 1 ne demek?
H52.
H26 9 Katarakt Ne Demek?
Gözünüzün merceği değişti. Gözünüzün merceği şeffaftır ve büyüteç şeklindedir. Bağ dokusundan yapılmış katı, şeffaf bir kapsülün içinde yer alır. Belirtiler gözünüzün merceğinin bulanıklaşmasına bağlı olarak değişir. Hafif bir bulanıklık bulanık görmeye yol açabilir.
Akciğer durum kodu 110 ne demek?
Durum kodu 110, genel radyoloji teknikleri kullanılarak yapılan değerlendirmelerde herhangi bir anormallik veya patoloji olmadığını belirten bir koddur. Bu durum kodu, taramaların normal ve beklenen sonuçlar içerdiğini belirtir.
Afaki ne demek Osmanlıca?
āfāḳ آفاق, Arapça kökü Afḳ’den gelir “1. Ufuklar, evren, dünya” 2. felsefede “aşılamak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüklerinin karşıtı olan ve +ī ekiyle biten “dokunmak, dış dünya, nesnel dünya” sözcüğünden türemiştir. Bu sözcük, Afˁāl ölçüsündeki Arapça ufḳ افق “ufuk” sözcüğünün çoğuludur.
Afaki ne demek hukuk?
1. (sohbet) belirli bir konuyla ilgili olmayan, gelişigüzel (sohbet): “Biraz sohbet ettikten sonra oradan kalktık.” – A.
Hacda âfâkî ne demek?
ÂFÂKÎler, Mekke’nin çevresindeki “Mîkat” denilen yerlerin dışında yaşayan insanlara denir.
Afaki nedir din?
Mikat dışındaki kasaba ve ülkelerde yaşayanlara “âfakî” denir. Hac veya Umre amacıyla Hicaz’a giden Afakîler için, geldikleri bölgeye veya ülkeye bağlı olarak, ihram giydikleri yer Hz. Peygamber’in kendisidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) tarafından kararlaştırılmıştır.